Siniša Simšič – Simke

Siniša Simšič – Simke

painter, illustrator & street artist
slikar, ilustrator in ulični umetnik

Siniša Simšič - Simke (1995) is an academic painter (Academy of Fine Arts, Ljubljana ), illustrator and street artist. . In primary school, he used to draw on desks, then in secondary school on walls, and now, after finishing the academy, on canvases. He decided to study painting in order to avoid moulding himself merely in the fields of comics and illustration, where his interests mainly lie. He is also actively involved in pedagogical work. Siniša lives and studies in Ljubljana.

09:30 - 12:30
Metelkova (pri Wall of Fame)

PIECE OF CAKE (2. dan)

Otroci stari med 3-6 let iz skupine Metuljčki in Sončki (Vrtec Vodmat) bodospoznavali javno umetnost, predvsem sporočilno moč grafita. Otrokom želio omogočiti družbeni angažma v javnem prostoru. Na podlagi sporočila, ki ga bodo skupaj s pedagoškimi delavkami skupine in umetnikom razvili otroci v obliko zgodbe, bodo Metuljčki in Sončki v Metelkova mestu ustvarili vizualno sporočilo za širšo javnosti.

09:30 - 12:30
Metelkova (pri Wall of Fame)

PIECE OF CAKE (1. dan)

Otroci stari med 3-6 let iz skupine Metuljčki in Sončki (Vrtec Vodmat) bodo pod mentorstvom Siniše Simšiča spoznavali javno umetnost, predvsem sporočilno moč grafita. Po pedagoški metodi 5-stopenjskega načrtovanja želimo otrokom omogočiti družbeni angažma v javnem prostoru. Na podlagi sporočila, ki ga bodo skupaj s pedagoškimi delavkami skupine in umetnikom razvili otroci v obliko zgodbe, bodo Metuljčki in Sončki v Metelkova mestu ustvarili vizualno sporočilo za širšo javnosti.

20:30 - 22:30
Metelkova (Nočna izložba Pešak)

OTVORITEV FESTIVALA in RAZSTAVE: 'FROM HERE TO FAME'

Siniša Simšič je ulični umetnik, ki je za svoje delo prejel kar nekaj pohval, nobenega priznanja in eno kazen. Z razstavo »From Here to Fame« (Od tu do slave) proslavlja svoj dolgo želeni prihod v galerijske prostore. Siniša z likovnimi intervencijami vnaša živahnost in vedrino v stare in zapuščene kotičke mesta. Njegovo delovanje opominja prebivalce na pomembnost oživitve lokalnega okolja ter na pozitiven vpliv ulične umetnosti. V Galeriji Nočna izložba Pešak bo s svojim grafitom ustvaril iluzijo poslikane zunanje stene in s tem v pol-ulično razstavišče vnesel življenje ulice in za avtorja značilno barvitost.

Prijava na novice

Bodite na tekočem, naročite se na naše e-novice.